Solenergi

Har du egenproducerad solenergi?

Har egen elproduktion minskar du dina elkostnader. Den el du själv inte förbrukar kan du sälja vidare till oss. För att sälja ditt överskott till oss måste vi ha dig som elhandelskund, du måste även teckna ett produktionsavtal för sol för att få betalt för din produktion.

Din produktion ligger på en separat anläggning och därför får du en faktura för förbrukning och en för produktion. För att underlätta för dig kan vi lägga båda i en samlingsfaktura så du får totalbeloppet för din förbrukning minus din produktion på samma faktura.

Ersättningen för det överskott du säljer vidare ligger för närvarande på timspotpris minus en hanteringskostnad på 0,3 öre/kWh. Tillkommer gör Svenska Kraftnäts avgifter. Som mikroproducent av förnybar el har du under vissa förutsättningar rätt till en viss skattereduktion. Vill du ha mer information om skattereduktion kontaktar du Skatteverket.

Visste du att?

  • Solstrålning kan användas för att generera både värme och elektricitet.
  • Solenergi har minimal miljöpåverkan.
  • Solenergi är helt gratis när anläggningen är betald.
  • Solceller genererar elektricitet.
  • Solfångare genererar värme.
Anna Olsson Energy Adviser Vill du veta mer om solenergi? Kontakta Anna!

Vi vet att sol lönar sig!

Och vi vet att en satsning på solenergi är mycket mer än att bara sätta upp paneler på taket. Genom vårt samarbete med EnergiEngagemang kan du få del av all deras kunskap och kompetens.

EnergiEngagemang är en av Sveriges mest erfarna installatörer av solceller för lantbruk, företag och villor. Företaget har ett komplett tjänsteutbud inklusive förstudier, rådgivning, dimensionering och montering. Som oberoende aktör jobbar de med flera olika leverantörer av solpaneler, växelriktare och montageutrustning detta gör att de kan erbjuda en bred produktportfölj till riktigt bra priser. Med mångårig erfarenhet från energimarknaden har de en god förståelse i hur avtal och regler fungerar.

Funderar du på att installera solceller? Då kan vår samarbetspartner Energiengagemang hjälpa dig!