Balansansvar: Skapa värde på elmarknaden utan mellanhänder

Balansansvar: Vår inblick är värdefull för våra kunder

Att vara balansansvarig ger oss en unik inblick i marknaden. Samtidigt handlar vi på elbörsen utan fördyrande mellanhänder. Det skapar värde för våra kunder.

Vad betyder det att vara balansansvarig?

En vanlig elleverantör behöver bara leverera den el som kunden förbrukar. Är man balansansvarig måste man också se till att eltillgången räcker till. Detta är nödvändigt för att transmissionsnätet ska fungera säkert och tillförlitligt.

Vi får en unik inblick i marknaden genom att vara balansansvarig, något som vi gärna delar med oss av till våra kunder. Det har blivit allt svårare att förutspå vart elmarknaden ska ta vägen, och detta kombinerat med ökningen av förnybara energislag innebär att kunskap och insikt blivit avgörande.

Undvik fördyrande mellanhänder

Elpriset bestäms på NordPool/NASDAQ där vi bedriver direkthandel åt våra kunder och andra leverantörer. Som kund hos oss slipper ni fördyrande mellanhänder som exempelvis en mäklare eller en vanlig elleverantör.

Öka era förtjänster

Vi erbjuder mer än bara ett pris. Vi erbjuder rådgivning och skapar värde för er verksamhet – även långsiktigt. Det innebär att vi kan erbjuda er flera möjligheter till förtjänst.

Detta med öppenhet och transparens är faktiskt ganska enkelt på elmarknaden. Lär er förstå hur det fungerar och fråga oss om råd. Då kan ni fatta rätt beslut.

Detta med öppenhet och transparens är faktiskt ganska enkelt på elmarknaden. Lär dig förstå hur det fungerar och fråga oss om råd. Då kan du fatta rätt beslut.
Johan Stenhammar, Energy Risk Adviser
Johan Stenhammar, Energy Risk Adviser

Slipp fördyrande mellanhänder

Köp din el direkt från Energi Försäljning Sverige AB och inte hos en mäklare eller vanlig elleverantör. Vi är balansansvariga och handlar därför direkt på elbörserna, vilket innebär att du slipper betala en mellanhand.

Rådgivning utifrån unika kunskaper

Den växande andelen förnybara energislag kombinerat med en ökande förbrukning gör det allt svårare att förutspå vart elmarknaden är på väg. Våra djupt grundade kunskaper om elmarknaden får därför allt större betydelse för vår förmåga att erbjuda rådgivning till er som kund – både på förbruknings- och produktionssidan – och skapa värde för er verksamhet. Värde i form av ytterligare vinster från regleringsmarknaden och värde i form av mer flexibla lösningar.

Vi är stolta över att kunna hjälpa våra kunder att hitta rätt i den snåriga elmarknadsdjungeln, hjälpa dem att undvika problem och hjälpa dem att utnyttja marknadens alla möjligheter till fullo?

We work to shape the power market of tomorrow

Johan Stenhammar
Johan Stenhammar
Senior Energy Risk Adviser
Ta reda på hur vi kan bidra positivt till din verksamhet