Lundbeck - Energi Försäljning Sverige

Energi Danmark säkerställer lättöverskådlig debitering för Lundbecks PPA

Lundbeck har ingått ett PPA med Better Energy. Som ett tillägg till avtalet ser Energi Danmark till att debiteringen är lättöverskådlig och transparent.

Att ingå ett PPA kan vara en komplicerad process som innefattar många beslut och juridiska klargöranden. Men faktum är att även debiteringen för PPA-avtalet är komplicerad, med en fast inköpt mängd, variabel förbrukning och fördelning på många olika mätpunkter. Mycket krångligare och mer oöverskådligt än ett vanligt elavtal.

Lundbeck ville debiteras för sitt PPA på samma sätt som för ett vanligt elavtal – överskådligt och enkelt.

Det ser Energi Danmark till.

För oss på Lundbeck är det viktigt att vi, förutom att tillföra ny hållbar energi till samhället, också kan få en överskådlig och enkel debitering. Vi vill ha budgetsäkerhet i våra elkostnader och det hjälper Energi Danmark till med. Vår debitering är precis likadan som förut: ett fast pris utan några oförutsedda kostnader.
Mihaela Raluca Tapu, Category Manager vid Lundbeck

Det kan finnas flera utmaningar i samband med debitering för PPA:er.

Spannet mellan avtalad förbrukning och aktuell förbrukning måste beräknas korrekt, vilket innebär en del uppskattningar och sammanställningar.

Det är krångligt och tidskrävande.

Vi ser till att debiteringen för PPA-avtalet blir enkel. Som mellanhand mellan kunden och elproducenten erbjuder vi en garanterat lättöverskådlig faktura. Vi gör det lika enkelt att debitera för ett PPA som för ett vanligt elavtal.
Mikkel Hauge Jensen, Head of Sales Danmark vid Energi Danmark
Mikkel Hauge Jensen, Head of Sales Danmark vid Energi Danmark
Vi är glada över att kunna säkerställa att Lundbeck får en fast och överskådlig debitering. Lundbeck har varit Energi Danmarks kund sedan 2006, och det var viktigt för dem att med ett PPA få behålla samma enkla och transparenta debiteringsform som tidigare, utan några oförutsedda utgifter. Det är något vi upplever att fler och fler efterfrågar i samband med PPA:er.
Viggo Aavang Jensen, Head of Sales Danmark vid Energi Danmark

PPA-avtalet mellan Lundbeck och Better Energy, som har en löptid på sju år, innebär att ny förnybar energi tillförs till det danska elnätet. Better Energy bygger en ny solcellsanläggning på Falster med en kapacitet på 34 MWp, som kommer att stå klar i slutet av 2021.

Some alt text
Energi Danmark säkerställer lättöverskådlig debitering för Lundbecks PPA

Det kan finnas flera utmaningar i samband med debitering för PPA:er. Lundbeck ville debiteras för sitt PPA på samma sätt som för ett vanligt elavtal – överskådligt och enkelt. Det säkerställer vi.

Lundbeck
Per Lindeblad
Per Lindeblad
Head of Sales